Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Need running sda1 system tarred

Posted by mgiammarco 
Need running sda1 system tarred
June 04, 2013 01:22PM
Hello,
I have a goflex net and I am trying to install debian on flash.

Unfortunately install scripts gave me errors. Now I am able to boot the system only from a rescue system in usb key.
I tried the script to install rescue in mtdblock but I am not able to boot from it.
So I think that the best thing to have is a tar of a already working debian filesystem like ArchLinux for arm is doing.

Can you help me and provide it to me?

Thanks,
Mario
Re: Need running sda1 system tarred
June 04, 2013 03:12PM
mgiammarco Wrote:
-------------------------------------------------------
> Hello,
> I have a goflex net and I am trying to install
> debian on flash.
>
> Unfortunately install scripts gave me errors. Now
> I am able to boot the system only from a rescue
> system in usb key.
> I tried the script to install rescue in mtdblock
> but I am not able to boot from it.
> So I think that the best thing to have is a tar of
> a already working debian filesystem like ArchLinux
> for arm is doing.
>

> Can you help me and provide it to me?
>
> Thanks,
> Mario

Try Davy's rootfs for NSA320:
http://forum.doozan.com/read.php?2,7806

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: Need running sda1 system tarred
June 05, 2013 02:27PM
Thanks, it seems to work!
At least it seems it boots correctly.
But then it does not ask for dhcp and I do not know also root password.

Can you help me again?

Thanks,
Mario
Re: Need running sda1 system tarred
June 05, 2013 03:23PM
you can see IP adress in router ( i did find it there )
and enter with root/root ( login/password )
Re: Need running sda1 system tarred
June 11, 2013 12:24PM
It boots but it does not take dhcp address.
I have made the situation worse. I was able to boot with internal image.
So I followed this guide:

http://morschi.com/2012/10/05/seagate-goflex-net-debian/

To make perl working I deleted the directories in the guide above.

Now there was an error at the end of the script. I was not able to give any shell command because now I get:

id: error while loading shared libraries: libselinux.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory

on each command I type.
So I rebooted. It booted from internal rom. I can ssh into but again I have the same error about libselinux missing and so I cannot input any command.

What can I do now? It is not bricked but I cannot work the same.

Thanks again for help.

Mario
Author:

Your Email:


Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
Message: