Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

pogo e02 doesn't boot without serial connection

Posted by ljm90 
pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 15, 2017 03:27PM
So, after installing arch to the pogoplug I couldn't get it to boot unless I had the serial connector installed. Figuring I did something wrong, I followed the instructions on this site to switch to debian, which apparently worked because I get debian in the serial console, but again if that's not connected I can't seem to get the device to boot.

I'm at a loss as to what to do, so any advice is greatly appreciated.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 15, 2017 04:18PM
Start with the basics and interrupt u-boot and "printenv" and post it all here and then let it boot all the way and post that too.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 15, 2017 09:28PM
printenv get me this:
baudrate=115200
bootcmd=usb start; setenv letter 9;for type in usb; do for disk in 0 1 2 3; do if ${type} part ${disk};then setexpr letter $letter + 1;run load;fi;done;done;
bootdelay=3
bootm=echo Booting from ${disk} ...; run setargs; bootm ${loadaddr};
bootz=echo Booting from ${disk} ...; run setargs; bootz ${loadaddr} - ${fdt_addr};
console=ttyS0
ethact=egiga0
ethaddr=00:25:31:04:45:54
fdt_addr=0x800000
fdt_file=/boot/dtbs/kirkwood-pogo_e02.dtb
importbootenv=echo Importing environment (uEnv.txt)...; env import -t $loadaddr $filesize
load=echo Attempting to boot from ${type} ${disk}:1...;if run loadbootenv; then run importbootenv;fi;echo Checking if uenvcmd is set ...;if test -n $uenvcmd; then echo Running uenvcmd ...;run uenvcmd;fi;echo Running default loadzimage ...;if run loadzimage; then run loadfdt;run bootz;fi;echo Running default loaduimage ...;if run loaduimage; then run bootm;fi;
loadaddr=0x810000
loadbootenv=load ${type} ${disk}:1 ${loadaddr} /boot/uEnv.txt
loadfdt=load ${type} ${disk}:1 ${fdt_addr} ${fdt_file}
loaduimage=load ${type} ${disk}:1 ${loadaddr} ${uimage}
loadzimage=load ${type} ${disk}:1 ${loadaddr} ${zimage}
mtdids=nand0=orion_nand
mtdparts=mtdparts=orion_nand:1M(u-boot),-(rootfs)
setargs=setenv bootargs console=${console},${baudrate} ${optargs} root=/dev/sd${letter}1 rw rootwait ${mtdparts}
uimage=/boot/uImage
usb_rootfstype=ext3
zimage=/boot/zImage

Environment size: 1445/131068 bytes

And this is the entire startup message:
U-Boot 2014.04.R3-1 (May 26 2014 - 19:45:55) Arch Linux ARM
Pogo E02

SoC:   Kirkwood 88F6281_A0
DRAM:  256 MiB
WARNING: Caches not enabled
NAND:  128 MiB
In:    serial
Out:   serial
Err:   serial
Net:   egiga0
Hit any key to stop autoboot:  0
(Re)start USB...
USB0:   USB EHCI 1.00
scanning bus 0 for devices... 3 USB Device(s) found
       scanning usb for storage devices... 1 Storage Device(s) found

Partition Map for USB device 0  --   Partition Type: DOS

Part    Start Sector    Num Sectors     UUID            Type
  1     63              1953520002      00000000-01     83
Attempting to boot from usb 0:1...
745 bytes read in 322 ms (2 KiB/s)
Importing environment (uEnv.txt)...
Checking if uenvcmd is set ...
Running default loadzimage ...
** File not found /boot/zImage **
Running default loaduimage ...
3821592 bytes read in 410 ms (8.9 MiB/s)
Running loadfdt ...
10444 bytes read in 1309 ms (6.8 KiB/s)
Running loaduinitrd ...
7245696 bytes read in 487 ms (14.2 MiB/s)
Running loaduimage ...
3821592 bytes read in 448 ms (8.1 MiB/s)
Booting from usb 0:1 ...
## Booting kernel from Legacy Image at 00800000 ...
   Image Name:   Linux-4.12.1-kirkwood-tld-1
   Image Type:   ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
   Data Size:    3821528 Bytes = 3.6 MiB
   Load Address: 00008000
   Entry Point:  00008000
   Verifying Checksum ... OK
## Loading init Ramdisk from Legacy Image at 01100000 ...
   Image Name:   initramfs-4.12.1-kirkwood-tld-1
   Image Type:   ARM Linux RAMDisk Image (gzip compressed)
   Data Size:    7245632 Bytes = 6.9 MiB
   Load Address: 00000000
   Entry Point:  00000000
   Verifying Checksum ... OK
## Flattened Device Tree blob at 01c00000
   Booting using the fdt blob at 0x1c00000
   Loading Kernel Image ... OK
   Loading Ramdisk to 0f439000, end 0fb21f40 ... OK
   Loading Device Tree to 0f433000, end 0f4388cb ... OK

Starting kernel ...

Uncompressing Linux... done, booting the kernel.
[    0.000000] Booting Linux on physical CPU 0x0
[    0.000000] Linux version 4.12.1-kirkwood-tld-1 (root@tldDebian) (gcc version 4.9.2 (Debian 4.9.2-10) ) #1 PREEMPT Sat Jul 15 21:40:50 PDT 2017
[    0.000000] CPU: Feroceon 88FR131 [56251311] revision 1 (ARMv5TE), cr=0005397f
[    0.000000] CPU: VIVT data cache, VIVT instruction cache
[    0.000000] OF: fdt: Machine model: CloudEngines Pogoplug E02
[    0.000000] Memory policy: Data cache writeback
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 65024
[    0.000000] Kernel command line: console=ttyS0,115200 root=LABEL=rootfs rootdelay=10 mtdparts=orion_nand:1M(u-boot),-(rootfs)
[    0.000000] PID hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 16384 (order: 4, 65536 bytes)
[    0.000000] Memory: 239376K/262144K available (8192K kernel code, 716K rwdata, 1972K rodata, 1024K init, 288K bss, 22768K reserved, 0K cma-reserved)
[    0.000000] Virtual kernel memory layout:
[    0.000000]     vector  : 0xffff0000 - 0xffff1000   (   4 kB)
[    0.000000]     fixmap  : 0xffc00000 - 0xfff00000   (3072 kB)
[    0.000000]     vmalloc : 0xd0800000 - 0xff800000   ( 752 MB)
[    0.000000]     lowmem  : 0xc0000000 - 0xd0000000   ( 256 MB)
[    0.000000]     modules : 0xbf000000 - 0xc0000000   (  16 MB)
[    0.000000]       .text : 0xc0008000 - 0xc0900000   (9184 kB)
[    0.000000]       .init : 0xc0c00000 - 0xc0d00000   (1024 kB)
[    0.000000]       .data : 0xc0d00000 - 0xc0db3274   ( 717 kB)
[    0.000000]        .bss : 0xc0db9b9c - 0xc0e01e60   ( 289 kB)
[    0.000000] Preemptible hierarchical RCU implementation.
[    0.000000] NR_IRQS:16 nr_irqs:16 16
[    0.000000] clocksource: orion_clocksource: mask: 0xffffffff max_cycles: 0xffffffff, max_idle_ns: 9556302233 ns
[    0.000009] sched_clock: 32 bits at 200MHz, resolution 5ns, wraps every 10737418237ns
[    0.000049] Switching to timer-based delay loop, resolution 5ns
[    0.000571] Console: colour dummy device 80x30
[    0.000608] Calibrating delay loop (skipped), value calculated using timer frequency.. 400.00 BogoMIPS (lpj=2000000)
[    0.000634] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.000860] Security Framework initialized
[    0.000998] Mount-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.001018] Mountpoint-cache hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.001987] CPU: Testing write buffer coherency: ok
[    0.003162] Setting up static identity map for 0x100000 - 0x100058
[    0.003455] mvebu-soc-id: MVEBU SoC ID=0x6281, Rev=0x2
[    0.007162] devtmpfs: initialized
[    0.011610] clocksource: jiffies: mask: 0xffffffff max_cycles: 0xffffffff, max_idle_ns: 19112604462750000 ns
[    0.011640] futex hash table entries: 256 (order: -1, 3072 bytes)
[    0.012096] prandom: seed boundary self test passed
[    0.016322] prandom: 100 self tests passed
[    0.016336] pinctrl core: initialized pinctrl subsystem
[    0.017625] NET: Registered protocol family 16
[    0.018154] DMA: preallocated 256 KiB pool for atomic coherent allocations
[    0.019939] cpuidle: using governor ladder
[    0.020020] cpuidle: using governor menu
[    0.020549] Feroceon L2: Enabling L2
[    0.020602] Feroceon L2: Cache support initialised.
[    0.021019] [Firmware Info]: /ocp@f1000000/ethernet-controller@72000/ethernet0-port@0: local-mac-address is not set
[    0.026026] No ATAGs?
[    0.036237] vgaarb: loaded
[    0.036601] SCSI subsystem initialized
[    0.037133] usbcore: registered new interface driver usbfs
[    0.037219] usbcore: registered new interface driver hub
[    0.037311] usbcore: registered new device driver usb
[    0.038552] clocksource: Switched to clocksource orion_clocksource
[    0.139475] VFS: Disk quotas dquot_6.6.0
[    0.139568] VFS: Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[    0.151556] NET: Registered protocol family 2
[    0.152399] TCP established hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
[    0.152442] TCP bind hash table entries: 2048 (order: 1, 8192 bytes)
[    0.152477] TCP: Hash tables configured (established 2048 bind 2048)
[    0.152578] UDP hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.152606] UDP-Lite hash table entries: 256 (order: 0, 4096 bytes)
[    0.152803] NET: Registered protocol family 1
[    0.153275] RPC: Registered named UNIX socket transport module.
[    0.153290] RPC: Registered udp transport module.
[    0.153298] RPC: Registered tcp transport module.
[    0.153306] RPC: Registered tcp NFSv4.1 backchannel transport module.
[    0.153575] Unpacking initramfs...
[    0.898306] Freeing initrd memory: 7076K
[    0.898465] NetWinder Floating Point Emulator V0.97 (double precision)
[    0.899646] audit: initializing netlink subsys (disabled)
[    0.900196] Initialise system trusted keyrings
[    0.900265] Key type blacklist registered
[    0.900387] audit: type=2000 audit(0.891:1): state=initialized audit_enabled=0 res=1
[    0.900493] workingset: timestamp_bits=30 max_order=16 bucket_order=0
[    0.900573] zbud: loaded
[    0.901690] NFS: Registering the id_resolver key type
[    0.901721] Key type id_resolver registered
[    0.901731] Key type id_legacy registered
[    0.901751] nfs4filelayout_init: NFSv4 File Layout Driver Registering...
[    0.901762] Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
[    0.901985] jffs2: version 2.2. (NAND) (SUMMARY)  © 2001-2006 Red Hat, Inc.
[    0.902206] fuse init (API version 7.26)
[    0.902627] orangefs_debugfs_init: called with debug mask: :none: :0:
[    0.902931] orangefs_init: module version upstream loaded
[    0.902944] SGI XFS with ACLs, security attributes, realtime, no debug enabled
[    2.558560] random: fast init done
[    7.514062] Key type asymmetric registered
[    7.514082] Asymmetric key parser 'x509' registered
[    7.514161] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 249)
[    7.514174] io scheduler noop registered
[    7.514183] io scheduler deadline registered
[    7.514272] io scheduler cfq registered (default)
[    7.515751] kirkwood-pinctrl f1010000.pin-controller: registered pinctrl driver
[    7.517837] mv_xor f1060800.xor: Marvell shared XOR driver
[    7.579387] mv_xor f1060800.xor: Marvell XOR (Registers Mode): ( xor cpy sg intr )
[    7.579651] mv_xor f1060900.xor: Marvell shared XOR driver
[    7.639395] mv_xor f1060900.xor: Marvell XOR (Registers Mode): ( xor cpy sg intr )
[    7.639875] Serial: 8250/16550 driver, 2 ports, IRQ sharing disabled
[    7.641287] console [ttyS0] disabled
[    7.641364] f1012000.serial: ttyS0 at MMIO 0xf1012000 (irq = 25, base_baud = 12500000) is a 16550A
[    8.239983] console [ttyS0] enabled
[    8.253105] loop: module loaded
[    8.257532] nand: Could not find valid ONFI parameter page; aborting
[    8.264017] nand: device found, Manufacturer ID: 0xad, Chip ID: 0xf1
[    8.270441] nand: Hynix NAND 128MiB 3,3V 8-bit
[    8.274907] nand: 128 MiB, SLC, erase size: 128 KiB, page size: 2048, OOB size: 64
[    8.282541] Scanning device for bad blocks
[    8.335400] Bad eraseblock 456 at 0x000003900000
[    8.400619] 2 cmdlinepart partitions found on MTD device orion_nand
[    8.406918] Creating 2 MTD partitions on "orion_nand":
[    8.412112] 0x000000000000-0x000000100000 : "u-boot"
[    8.418444] 0x000000100000-0x000008000000 : "rootfs"
[    8.426890] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
[    8.431970] libphy: orion_mdio_bus: probed
[    8.441757] mv643xx_eth: MV-643xx 10/100/1000 ethernet driver version 1.4
[    9.550311] mv643xx_eth_port mv643xx_eth_port.0 eth0: port 0 with MAC address 00:25:31:04:45:54
[    9.559231] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    9.565810] ehci-pci: EHCI PCI platform driver
[    9.570367] ehci-orion: EHCI orion driver
[    9.574611] orion-ehci f1050000.ehci: EHCI Host Controller
[    9.580190] orion-ehci f1050000.ehci: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    9.588075] orion-ehci f1050000.ehci: irq 29, io mem 0xf1050000
[    9.618590] orion-ehci f1050000.ehci: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[    9.624901] usb usb1: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
[    9.631757] usb usb1: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    9.639035] usb usb1: Product: EHCI Host Controller
[    9.643940] usb usb1: Manufacturer: Linux 4.12.1-kirkwood-tld-1 ehci_hcd
[    9.650692] usb usb1: SerialNumber: f1050000.ehci
[    9.656218] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    9.660098] hub 1-0:1.0: 1 port detected
[    9.664777] usbcore: registered new interface driver usb-storage
[    9.671280] mousedev: PS/2 mouse device common for all mice
[   10.018591] usb 1-1: new high-speed USB device number 2 using orion-ehci
[   10.210336] usb 1-1: New USB device found, idVendor=05e3, idProduct=0608
[   10.217087] usb 1-1: New USB device strings: Mfr=0, Product=1, SerialNumber=0
[   10.224292] usb 1-1: Product: USB2.0 Hub
[   10.229321] hub 1-1:1.0: USB hub found
[   10.233459] hub 1-1:1.0: 4 ports detected
[   10.558582] usb 1-1.3: new high-speed USB device number 3 using orion-ehci
[   10.720706] usb 1-1.3: New USB device found, idVendor=0480, idProduct=0212
[   10.727632] usb 1-1.3: New USB device strings: Mfr=2, Product=3, SerialNumber=1
[   10.735028] rtc-mv f1010300.rtc: internal RTC not ticking
[   10.735233] i2c /dev entries driver
[   10.735835] freq_table: Duplicate freq-table entries: 0
[   10.735842] cpufreq: cpufreq_generic_init: invalid frequency table: -22
[   10.735879] kirkwood-cpufreq kirkwood-cpufreq: Failed to register cpufreq driver
[   10.736913] hidraw: raw HID events driver (C) Jiri Kosina
[   10.737343] drop_monitor: Initializing network drop monitor service
[   10.737626] NET: Registered protocol family 17
[   10.737719] Key type dns_resolver registered
[   10.744045] registered taskstats version 1
[   10.744051] Loading compiled-in X.509 certificates
[   10.744112] zswap: loaded using pool lzo/zbud
[   10.771339] Key type big_key registered
[   10.789811] Key type encrypted registered
[   10.832885] usb 1-1.3: Product: External USB 3.0
[   10.837524] usb 1-1.3: Manufacturer: TOSHIBA
[   10.841839] usb 1-1.3: SerialNumber: 20161121007258F
[   10.847616] hctosys: unable to open rtc device (rtc0)
[   10.852992] usb-storage 1-1.3:1.0: USB Mass Storage device detected
[   10.859737] scsi host0: usb-storage 1-1.3:1.0
[   10.868465] Freeing unused kernel memory: 1024K
Loading, please wait...
starting version 232
[   11.304895] usbcore: registered new interface driver uas
Begin: Loading essential drivers ... done.
[   11.929831] scsi 0:0:0:0: Direct-Access     TOSHIBA  External USB 3.0 0    PQ: 0 ANSI: 6
[   11.944413] sd 0:0:0:0: [sda] 1953525168 512-byte logical blocks: (1.00 TB/932 GiB)
[   11.957028] sd 0:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[   11.969284] sd 0:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[   15.085161]  sda: sda1
[   15.094425] sd 0:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
Begin: Running /scripts/init-premount ... done.
Begin: Mounting root file system ... Begin: Running /scripts/local-top ... done.
Begin: Running /scripts/local-premount ... done.
Warning: fsck not present, so skipping root file system
[   21.701073] EXT4-fs (sda1): mounting ext3 file system using the ext4 subsystem
[   21.832753] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
done.
Begin: Running /scripts/local-bottom ... done.
Begin: Running /scripts/init-bottom ... done.
INIT: version 2.88 booting
[info] Using makefile-style concurrent boot in runlevel S.
[ ok ] Setting hostname to 'debian'...done.
[....] Starting the hotplug events dispatcher: systemd-udevdstarting version 232
. ok
[ ok ] Synthesizing the initial hotplug events...done.
[....] Waiting for /dev to be fully populated...[   26.303942] random: crng init done
[   26.833185] marvell-cesa f1030000.crypto: CESA device successfully registered
[   26.886160] orion_wdt: Initial timeout 21 sec
[   27.157952] sd 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 0
done.
[ ok ] Activating swap:.
[   28.639612] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: (null)
[....] Will now check root file system:fsck from util-linux 2.29.2
[/sbin/fsck.ext3 (1) -- /] fsck.ext3 -y -C0 /dev/sda1
e2fsck 1.43.4 (31-Jan-2017)
rootfs: clean, 14457/61054976 files, 4281101/244190000 blocks
. ok
[   34.087080] EXT4-fs (sda1): re-mounted. Opts: errors=remount-ro
[ ok ] Will now activate lvm and md swap:done.
[info] Will now check all file systems.
fsck from util-linux 2.29.2
Checking all file systems.
LABEL=rootfs is mounted
[....] Done checking file systems. A log is being saved in /var/log/fsck/checkfs[ ok hat location is writable..
[ ok ] Cleaning up temporary files...[....] Cleaning /tmp...done.
[ ok .
[ ok ] Will now mount local filesystems:.
[ ok ] Will now activate swapfile swap:done.
[ ok ] Checking minimum space in /tmp...done.
[ ok ] Cleaning up temporary files....
[ ok ] Setting kernel variables...done.
[ ok ] Initializing random number generator...done.
[....] Configuring network interfaces...Internet Systems Consortium DHCP Client 4.3.5
Copyright 2004-2016 Internet Systems Consortium.
All rights reserved.
For info, please visit https://www.isc.org/software/dhcp/

Listening on LPF/eth0/00:25:31:04:45:54
Sending on   LPF/eth0/00:25:31:04:45:54
Sending on   Socket/fallback
DHCPREQUEST of 192.168.1.37 on eth0 to 255.255.255.255 port 67
[   41.871673] mv643xx_eth_port mv643xx_eth_port.0 eth0: link up, 1000 Mb/s, full duplex, flow control disabled
[   49.298926] NET: Registered protocol family 10
[   49.308766] Segment Routing with IPv6
DHCPREQUEST of 192.168.1.37 on eth0 to 255.255.255.255 port 67
DHCPACK of 192.168.1.37 from 192.168.1.1
bound to 192.168.1.37 -- renewal in 113017 seconds.
done.
[ ok ] Starting RPC port mapper daemon: rpcbind.
[ ok ] Starting NFS common utilities: statd idmapd.
[ ok ] Cleaning up temporary files....
INIT: Entering runlevel: 2
[info] Using makefile-style concurrent boot in runlevel 2.
[....] Starting busybox' syslogd implementation : syslogdStarting /sbin/syslogd...
1319 (syslogd)
. ok
[ ok ] Starting NFS common utilities: statd idmapd.
[ ok ] Starting system message bus: dbus.
[ ok ] Starting Avahi mDNS/DNS-SD Daemon: avahi-daemon.
[warn] Not starting NFS kernel daemon: no exports. ... (warning).
[....] Starting busybox' klogd implementation : klogdStarting /sbin/klogd...
1318 (klogd)
. ok
[ ok ] Starting NTP server: ntpd.
[ ok ] Starting OpenBSD Secure Shell server: sshd.
[ ok ] Running local boot scripts (/etc/rc.local).

Debian GNU/Linux 9 debian ttyS0

debian login:
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 16, 2017 05:23AM
I think you need to redo the u-boot install.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 16, 2017 08:20AM
ljm90,

No need to install u-boot yet.

In addition to the information above, there is an important file that you need to post the content here.

Log in to Debian (root/root), and

cd /boot
cat uEnv.txt

And also just for information, tell me where that file came from? did you create it? during Arch installation?

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 17, 2017 02:08PM
bodhi,

running that command gets me
root@debian:/boot# cat uEnv.txt
console=ttyS0,115200
uimage=/boot/uImage
initrd=/boot/uInitrd
fdt_file=/boot/dts/kirkwood-pogo_e02.dtb
fdt_addr=0x1c00000
uimage_addr=0x800000
initrd_addr=0x1100000
loadfdt=ext2load ${type} ${disk}:1 ${fdt_addr} ${fdt_file}
loaduimage=ext2load ${type} ${disk}:1 ${uimage_addr} ${uimage}
loaduinitrd=ext2load ${type} ${disk}:1 ${initrd_addr} ${initrd}
set_bootargs=setenv bootargs console=$console root=LABEL=rootfs rootdelay=10 $mtdparts
load_debian=setenv type usb; setenv disk 0; run set_bootargs; echo Running loadfdt ...;run loadfdt; echo Running loaduinitrd ...;run loaduinitrd; echo Running loaduimage ...; run loaduimage
bootm=run load_debian; echo Booting from ${type} ${disk}:1 ...; bootm ${uimage_addr} ${initrd_addr} ${fdt_addr}

I didn't create the file during Arch install, I actually got it from the instruction here on switching over to Debian.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 17, 2017 08:34PM
ljm90,

Everything was checked out OK! I can't see why it would not boot without serial console.


Try this:

1 Unplug serial console.

2. On another linux box

ping 192.168.1.37


3. Power up the Pog E02 and watch the ping responses for 1 to 5 minutes.

If you see it consistently output successful responses for 30 seconds, then you know it has booted.Terminate the ping command, and then

ping debian.local

If you see it consistently outputs successful responses, then log in with

ssh root@debian.local

If ping debian.local did not give successful response then

ssh root@192.168.1.37

And tell us what you observe from the tests above.

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner



Edited 2 time(s). Last edit at 12/17/2017 08:36PM by bodhi.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 17, 2017 10:31PM
bodhi,

I get a whole lot of failed packets. Pinging the device doesn't do anything, it isn't appearing in my router, and I can't ssh into it, unsurprisingly.

The device itself doesn't show that it's powered on except that the ethernet port is lit up, and that the HDD I have setup is lit for a few minutes and then turns off. The main LED does nothing when I boot it up without the serial console.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 19, 2017 01:53AM
ljm90 Wrote:
-------------------------------------------------------
> bodhi,
>
> I get a whole lot of failed packets. Pinging the
> device doesn't do anything, it isn't appearing in
> my router, and I can't ssh into it,
> unsurprisingly.
>
> The device itself doesn't show that it's powered
> on except that the ethernet port is lit up, and
> that the HDD I have setup is lit for a few minutes
> and then turns off. The main LED does nothing when
> I boot it up without the serial console.


Let me think about this and come back.

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 20, 2017 02:01AM
ljm90

> The device itself doesn't show that it's powered
> on except that the ethernet port is lit up, and
> that the HDD I have setup is lit for a few minutes
> and then turns off. The main LED does nothing when
> I boot it up without the serial console.

How were the serial console wires connected? TXD-TXD, RXD-RXD, GND-GND ?

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 20, 2017 12:57PM
bodhi,

I have the wires hooked up TXD on the plug to RXD on my cable. I read somewhere that it needed to be hooked up that way, and I also didn't get a connection through my serial console if I plugged it TXD to TXD.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
December 20, 2017 10:45PM
Seems like your serial pins were probably damaged from the wrong connection before. Can you use a magnifier and look at the pinouts to see if it was shorted/blacken... anything that is not normal color?

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
January 02, 2018 06:28PM
Sorry about the delay, I was out of town over the holidays and wasn't able to get to the device. I looked at the pins and they definitely are blackened, and now it seems that I can't even get a connection over serial.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
January 02, 2018 11:01PM
ljm90 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sorry about the delay, I was out of town over the
> holidays and wasn't able to get to the device. I
> looked at the pins and they definitely are
> blackened, and now it seems that I can't even get
> a connection over serial.

The port was fried for sure.

But you can still boot into Debian like before? and just not able to SSH in?

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
January 03, 2018 10:42AM
Unfortunately no, it doesn't boot into Debian. When i plug it in the hard drive I'm using doesn't flash, and the main LED never turns on.
Re: pogo e02 doesn't boot without serial connection
January 04, 2018 03:35AM
ljm90 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Unfortunately no, it doesn't boot into Debian.
> When i plug it in the hard drive I'm using doesn't
> flash, and the main LED never turns on.

Replug the serial wires, and power up. If you see the system LED flashing, then you still have hope that it can be fixed.

If the main LED is not flashing booting either with and without serial wires connected, then I think this box is bricked, and then only way to unbrick is JTAG:
https://forum.doozan.com/read.php?3,21789

-bodhi
===========================
Forum Wiki
bodhi's corner
Author:

Subject:


Spam prevention:
Please, enter the code that you see below in the input field. This is for blocking bots that try to post this form automatically. If the code is hard to read, then just try to guess it right. If you enter the wrong code, a new image is created and you get another chance to enter it right.
Message: